10e Dag van de Natuur enorm succes

GlobeGuards

5-10-2021

bieder website

Enthousiaste bieder tijdens het veilingdiner

De jubileumeditie van het veilingdiner heeft een record opbrengst opgeleverd voor natuurbescherming, maar liefst € 177.150,- . Wat hadden we veel natuurliefhebbers te gast die enorm vrijgevig waren. Onze dank is groot! Het veilingdiner op de Dag van de Natuur is ieder jaar een belangrijk event voor de leden van GlobeGuards om geld binnen te halen voor hun natuurprojecten

auditorium website

Opening Dag van de Natuur 2021 in het auditorium

Prof. Joop Schaminée opende de avond op 6 oktober met een interessante uiteenzetting over het belang van het veilig stellen van de basis van onze biodiversiteit; de soorten. Daarna ging het veilingdiner, perfect samengesteld door de keukenbrigade van Koninklijke Burgers’ Zoo, van start. Tussen de gangen door verzorgde veilingmeester Frank Buunk, samen met gastheer Alex van Hooff, de veiling van 36 bijzondere veilingitems. Er werd weer veel én gul geboden!

Opbrengst naar natuurprojecten

Elk veilingitems werd kort ingeleid en gaf zo inzicht in welke uitdagingen de GlobeGuards hebben in hun strijd bij natuurbehoud en met welke passie zij zich inzetten voor de natuur! Elke euro van de opbrengst van €177.150,- komt dan ook goed terecht. Een greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen.

Slingerapen kunnen binnenkort met meerdere luchtbruggen de snelweg vermijden die dwars door de Braziliaanse Amazone loopt. Dit is een project van Future for Nature.

Stichting Rugvin is ook goed ondersteund. Hiermee kan zij nog beter onderzoek doen naar de rol die walvissen wereldwijd spelen in het behoud van biodiversiteit en de klimaatverandering.

Community rangers die de chimpansee populatie rond hun dorp in Guinee-Bissau monitoren krijgen een nieuw uniform. Stichting Chimbo zet zich in voor de chimpansee en haar leefgebied.

De natuur zelf beleven

Bieden op veilingitems betekent vaak ook een unieke natuurbelevenis voor de bieder. De komende maanden krijgen bieders een bijencursus op de Botanische Tuinen Utrecht, een privéverblijf op het onderzoeksstation van Nova Atlantis op de Azoren en een exclusieve rondleiding door Pandasia in Ouwehands Dierenpark.

GlobeGuards organiseert ieder jaar rond Werelddierendag deze Dag van de Natuur Veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Wilt u deze bijzondere avond volgend jaar ook meemaken, op een bijzondere natuurbelevenis bieden én bijdragen aan de natuur? Laat het ons weten!

De Dag van Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Burgers’ Zoo en All for Nature Travel.

Dit is een project van: