Er is €159.125 opgehaald voor het behoud van de natuur wereldwijd!

GlobeGuards

08-10-2023

dvdn 2023 1

Opening Dag van de Natuur 2023 in het auditorium

De veiling op de Dag van de Natuur heeft dit jaar €159.125 opgebracht. Een fantastische bijdrage aan natuurbehoud! Het veilingdiner op de Dag van de Natuur is ieder jaar een belangrijk event voor de leden van GlobeGuards om geld binnen te halen voor hun natuurprojecten.

Tom Middendorp opende de avond op 4 oktober met een interessant verhaal over de rol die klimaatverandering speelt bij de nationale veiligheid. Tussen de gangen door verzorgde veilingmeester Frank Buunk, samen met gastheer Alex van Hooff, de veiling van 35 bijzondere veilingitems. Er werd weer veel én gul geboden, waarvoor onze grote dank!

dvdn 2023 2

Veilingdiner in het Bush Restaurant

Opbrengst naar natuurprojecten

Elk veilingitem werd kort ingeleid en gaf zo inzicht in welke uitdagingen de GlobeGuards hebben in hun strijd bij natuurbehoud en met welke passie zij zich inzetten voor de natuur! Elke euro van de opbrengst van €159.125 komt dan ook goed terecht. Hieronder een greep uit de natuurprojecten die een mooie bijdrage krijgen.

Het CATcrafts programma zorgt voor de inkomsten van lokale kunstenaars in Zuid-Amerika en tegelijkertijd wordt daardoor de Andes kat beschermd. Dit is een project dat wordt ondersteund door Stichting SPOTS.

Heel wat studenten van FONA zijn ‘geadopteerd’. Met deze bijdrage worden jonge mensen, studenten, gesteund die onderzoek t.b.v. natuurbescherming doen. De GlobeGuards van de toekomst dus!

Ook het pincheaapje en de luiaard kunnen op nog meer bescherming rekenen. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund ondersteunt namelijk de organisatie Proyecto Tití, die zich inzet voor het leefgebied deze diersoorten.

De natuur zelf beleven

Bieden op veilingitems betekent vaak ook een bijzondere natuurbelevenis voor de bieder. De komende maanden gaan de bieders luisteren naar het unieke geluid van de bruinvis, op een exclusieve excursie naar de Kennemerduinen om van alles te horen over de zenders van Smart Parks en dineren tussen de apen van Apenheul.

GlobeGuards organiseert ieder jaar rond Werelddierendag deze Dag van de Natuur Veiling in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Wilt u deze bijzondere avond volgend jaar ook meemaken, op een bijzondere natuurbelevenis bieden én bijdragen aan de natuur? Laat het ons weten!

De Dag van Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Burgers’ Zoo en All for Nature Travel.

Dit is een project van: