Eregast en keynote speaker 2024: Jessica den Outer

GlobeGuards

28-6-2024

Jessica den Outer website

Jessica den Outer

Op de 13e editie van de Dag van de Natuur is Jessica den Outer onze eregast en keynote speaker. Zij zal voorafgaand aan het veilingdiner onze gasten een kijkje achter de schermen geven van haar werk als ambassadrice voor de Natuur.

Auditorium in Burgers' Zoo website

Auditorium in Burgers’ Zoo

Jessica den Outer (1996) heeft een achtergrond in milieurecht en is sinds 2017 betrokken bij de internationale beweging voor Rechten voor de Natuur. Den Outer schreef dan ook mee aan internationale rapporten van de Verenigde Naties over dit onderwerp. In Nederland pleit zij voor erkenning van Rechten voor de Natuur en is zij bijvoorbeeld één van de initiatiefnemers achter de Maas in de Wet. In het voorjaar van 2023 verscheen haar boek ‘Rechten voor de Natuur’ (Lemniscaat) waarin zij de verhalen achter wereldwijde voorbeelden van Rechten voor de Natuur vertelt. Op 21 maart 2024 werd ‘Stichting Rechten van de Natuur’ gelanceerd waarmee ze de burgerbeweging voor dit onderwerp nog meer op gang brengt. Voor haar inzet voor de natuur behaalde zij meerdere prijzen, waaronder het Duurzame Lintje in 2023. In 2019 werd Jessica ook als één van de jongste experts op dit gebied aangewezen door de Verenigde Naties.

Op de Dag van de Natuur 2024 zal Jessica den Outer de Rechten van de Natuur als een transformatie tool presenteren. Het is een juridisch en filosofisch concept waarin de Natuur niet meer als eigendom, maar als eigen rechtspersoon wordt benaderd. De Natuur krijgt door middel van menselijke voogden een stem in onze samenleving. Daarmee kan de Natuur zelf opstaan voor haar belangen. Net zoals een bedrijf dat kan. Jessica neemt uw mee op een wereldreis waarin de Rechten voor de Natuur worden besproken: van de diepe jungle in Colombia en de heilige rivieren in Bangladesh tot de rivier de Maas.

Wilt u zich laten inspireren door Jessica den Outer en bijdragen aan internationale kleinschalige natuurprojecten? U bent van harte welkom op de Dag van de Natuur 2024 op 2 oktober.

Dit is een project van: