DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

Zet zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving.

Bescherming van:

Alle dieren overal ter wereld

Actief in:

Wereldwijd

Logo website

Sinds 2003 zet het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Van de Chimpansee in Kameroen tot de honingbij in Amersfoort en de brilberen in Peru. Samen met de lokale bevolking wordt er gewerkt aan de bescherming en een veilige leefomgeving voor deze dieren. Zo willen we ervoor zorgen dat in de toekomst onze kinderen en volgende generaties nog olifanten, leeuwen, neushoorns en vele andere soorten in het wild kunnen tegenkomen.

Elephants for Africa1 website

Olifanten in Afrika

Wat zijn de bedreigingen?

Helaas is de mens vaak de grootste bedreiging voor dieren en de natuur. Het kan dan gaan om het stropen van dieren, het illegaal handelen in dieren, het kappen van bomen of natuurgebieden in zetten voor landbouwactiviteiten. Ook de opwarming van de aarde en plasticvervuiling vormen grote problemen voor de natuur

Wat is onze aanpak?

Wij geven financiële ondersteuning aan projecten die samen met de lokale bevolking zich inzetten voor het verbeteren van de natuur en het leefgebied van dieren. Zo worden er lessen gegeven, leren stropers nieuwe beroepen aan, of worden er in bedreigde gebieden nieuwe bomen en planten gepoot om de natuur te versterken. Door dit samen met de lokale inwoners te doen is de kans het grootst dat projecten slagen.

Wat zijn de resultaten?

Sinds 2003 hebben we al tientallen organisaties en projecten kunnen ondersteunen om de natuur en bedreigde dierensoorten te beschermen. Er zijn tientallen rangers opgeleid om dierensoorten te beschermen. Er zijn tienduizenden bomen geplant om natuurgebieden in bijvoorbeeld Nepal en op Borneo te verbeteren. Er zijn duizenden lessen gegeven aan kinderen om te leren de natuur te beschermen.

foto holistic grazing group website

Een holistische graas groep

GlobeGuards_Logo_Icon_Vogel_01

Vaak is de mens de grootste vijand en bedreiging voor dieren en natuur. Maar gelukkig kunnen wij ook de grootste vriend worden voor de natuur!

Elise van Schaik

GlobeGuards_Logo_Icon_Vogel_01

Meer weten?

E-mail:

wildlifefund@dierenparkamersfoort.nl

Contactpersoon:

Elise van Schaik

GlobeGuards_Logo_Icon_Schild