Gorilla Stichting Nederland

Investeert in kleinschalige projecten die bijdragen aan het behoud van gorilla’s en hun leefomgeving in Centraal Afrika.

Bescherming van:

Gorilla’s

Actief in:

Nederland, Nigeria, Kameroen, Republiek Congo (Congo Brazzaville) en Democratische Republiek Congo.

logo website

Gorilla Stichting Nederland (opgericht in 2015), investeert in kleinschalige projecten die bijdragen aan het behoud van gorilla’s en hun leefomgeving in Centraal Afrika. Dat varieert van gebiedsbescherming in Nigeria, aanpak van de wildlife crime in Kameroen, wetenschappelijk onderzoek en educatie in de Republiek Congo tot de opvang van gorilla weesjes in de DRC. In Nederland ligt de focus op educatie en fondsenwerving

Rangers website

Rangers krijgen instructies voor de patrouille

Wat zijn de bedreigingen?

De belangrijkste ecologische bedreiging voor de gorilla is het verlies van leefgebied door de kap van tropisch regenwoud. Daarnaast zijn de directe maar ook indirecte jacht, overdracht van ziektes en oorlog de belangrijkste bedreigingen.

Wat is onze aanpak?

Wij investeren in het versterken van Wildlife Law Enforcement in Kameroen; vergroten de inzet van community rangers in Nigeria die de tropische bossen bewaken; en helpen bij het opzetten van community centered projecten in Nigeria en de DRC om samen met de lokale bevolking de gorilla’s beter te kunnen beschermen.

Wat zijn de resultaten?

Gemiddeld wordt er in Kameroen elke week een wildlife handelaar gearresteerd en circa 80% krijgt ook daadwerkelijk een gevangenisstraf. In Nigeria zijn er sinds de aanstelling van community rangers geen gorilla’s meer in een val terechtgekomen of doodgeschoten. Onlangs is een succesvolle census (telling) uitgevoerd door de lokale bevolking in de Tayna Gorilla Reserve, DRC.

GR-school class website

Een schoolklas krijgt les over gorilla’s

GlobeGuards_Logo_Icon_Palm blad

Sterke banden met de lokale gemeenschap en haar leiders vergroot de kansen op succesvol natuurbehoud.

Diederik Visser

GlobeGuards_Logo_Icon_Palm blad

Meer weten?

E-mail:

info@gorillastichting.nl

Contactpersoon:

Diederik Visser

GlobeGuards_Logo_Icon_Schild