Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

Maakt zich in de eerste plaats zorgen om het ‘mens-olifant-conflict op Sri Lanka.

Bescherming van:

Olifanten

Actief in:

Azië met name Sri Lanka

logo website

De Marjo Hoedemaker Elephant Foundation (MHEF) is opgericht in juli 2001 naar aanleiding van het 40-jarige jubileum van Marjo Hoedemaker bij Dierenpark Amersfoort en zet zich in voor de bescherming en het behoud van Aziatische olifanten in Sri Lanka. De populatie Aziatische olifanten staat onder druk; hun leefgebied wordt steeds kleiner en daardoor komen de olifanten steeds vaker in conflict met de mensen die daar ook wonen. Dit wordt ook wel het human-elephant conflict genoemd en de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation zet zich in om deze conflicten op te lossen of te voorkomen.

P1070551 website

Een gewonde olifant op Ski Lanka wordt geholpen

Wat zijn de bedreigingen?

De mens neemt steeds meer plaats in, daardoor ontstaat het human/elephant conflict. Olifanten en mens leven steeds dichterbij elkaar en olifanten lopen bijvoorbeeld door de akkers van mensen. Ook de ontbossing heeft helaas grote gevolgen voor het leefgebied van de olifanten.

Wat is onze aanpak?

Wij werken samen met de lokale bevolking. Een lokale natuurbeschermer coördineert de projecten om zo bij te dragen aan het welzijn van de lokale bevolking en olifanten in het gebied. We willen overlast van olifanten voor de lokale bevolking voorkomen, bijvoorbeeld door het plaatsen van hekken. Ook geloven we in het onderwijzen van de jeugd. Zij hebben de toekomst.

Wat zijn de resultaten?

Sinds de start van onze stichting hebben we een tiental projecten gerealiseerd en zo de bescherming van olifanten verbeterd. Verder hebben we al twintig jaar voorlichting gegeven op scholen aan de jeugd om ook hen enthousiast te maken over de bescherming van olifanten.

P1070787 website

Toeristen kijken naar de olifanten in de rivier

GlobeGuards_Logo_Icon_Olifant

Wij moeten ongelofelijk zuinig zijn op datgene wat onvervangbaar is.

Marjo Hoedemaker

GlobeGuards_Logo_Icon_Olifant

Meer weten?

E-mail:

elephantfoundation@marjohoedemaker.nl

Contactpersoon:

Marjo Hoedemaker

GlobeGuards_Logo_Icon_Schild