Painted Dog Conservation

Beschermt de Afrikaanse wilde hond.

Bescherming van:

Afrikaanse wilde hond

Actief in:

Zimbabwe

logo website

Onze stichting (opgericht in 1992) probeert te voorkomen dat één van de meest bedreigde diersoorten uitsterft: The Painted dog oftewel de Afrikaanse wilde hond. Er zijn nog maar 6.600 wilde honden, dat is slechts één procent van de populatie honderd jaar geleden!

image004 website

De lokale bevolking in Zimbabwe krijgt voorlichting over de natuur en Afrikaanse wilde hond

Wat zijn de bedreigingen?

De painted dog (Lycaon pictus) ook wel bekend als de Afrikaanse wilde hond, heeft in de meeste landen in de loop der jaren een grote achteruitgang gekend. De belangrijkste redenen voor de achteruitgang van de Afrikaanse wilde hond zijn door de mens veroorzaakt: habitatverlies en fragmentatie, vervolging, ziektes, klimaatverandering en nog veel meer.

Wat is onze aanpak?

Onze educatie en conservatie programma’s zijn erop gericht om deze problemen aan te pakken en de Afrikaanse wilde hond terug te brengen van de rand van uitsterven. Door een meervoudige aanpak van onderzoek en monitoring, wetshandhaving, voorlichting en bewustmaking over natuurbehoud en het betrekken van de lokale bevolking spelen wij een grote rol in de bescherming van één van de meest bedreigde carnivoren in Afrika.

Wat zijn de resultaten?

De populatie van wilde honden in Zimbabwe is van 400 individuen gegroeid naar 700.

image015 website

Afrikaanse wilde hond wordt voorzien van een GPS halsband

GlobeGuards_Logo_Icon_Hyena

The threats are many. Loss of quality habitat and poaching represent the biggest problems. Unless we take action to address these threats, painted dogs will become extinct in our lifetime.

Peter Blinston (Uitvoerend Directeur PDC)

GlobeGuards_Logo_Icon_Hyena

Meer weten?

E-mail:

rgdva@outlook.com

Contactpersoon:

Ron van de A

GlobeGuards_Logo_Icon_Schild