Stichting Herpetofauna
Zet zich in voor het welzijn en de bescherming van reptielen en amfibieƫn
Bescherming van:
Reptielen, amfibieƫn en hun directe leefgebieden
Actief in:
Nederland, Belgiƫ, Indonesiƫ, Thailand, India, Iran, Ecuador, Costa Rica, Spanje, Nepal, Guatemala, Kenia, Tanzania, Venezuela, Suriname, Madagaskar, Borneo, Braziliƫ, Aruba, Jamaica

Sinds 2008 zet Stichting Herpetofauna zich in voor de bescherming van reptielen en amfibieĆ«n en ondersteunt onderzoek. Daarbij zijn we actief in het verstrekken en ontwikkelen van educatie over deze dieren, waarbij we ook andere ngoās en overheden ondersteunen.

Werken aan het herstel van het habitat van reptielen en amfibieƫn
Wat zijn de bedreigingen?
De meeste reptielen en amfibieƫn staan enorm onder druk door onder andere, verlies van leefgebied, klimaatverandering, vervuiling, invasieve soorten, stroperij en dierenhandel. Dit heeft er onder andere toe geleid dat schildpadden al de meest bedreigde, gewervelde diersoorten zijn op aarde. Ook zijn meer dan 50% van alle amfibieƫn bedreigd.
Wat is onze aanpak?
Onze stichting werkt samen met wetenschappers, conservatie biologen voor het ontwikkelen van betere strategieĆ«n voor natuurbescherming, we zijn op een grassroot niveau betrokken bij veel conservatieprogrammaās en proberen zoveel mogelijk educatie te verstrekken om zodoende meer begrip voor deze vaak onbegrepen dieren te realiseren.
Wat zijn de resultaten?
Als organisatie zijn we instrumenteel geweest bij het beschermen van het Bahia regenwoud in BraziliĆ«, we hebben al meer dan 2000 zeeschildpadden kunnen uitzetten en dankzij onze fondsen veel mangrovebomen in Kenia kunnen planten. Ook hebben we veel slangenbeten kunnen voorkomen en tevens daarbij de slangen helpen beschermen door het trainen van goede āsnakecatchersā die ook een educatieve rol vervullen. Onze twee grote internationale symposia (die we vaker organiseren) hebben ook bijgedragen aan baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek.

Symposium over slangen in Koninklijke Burgers’ Zoo

Mijn grootste wens is de dag dat onze organisatie niet meer nodig zal zijn en dat dieren genieten van de bescherming die hun toekomt.
Rogier van Rossem

Meer weten?
E-mail:
director@herpetofaunafoundation.org
Contactpersoon:
Rogier van Rossem
