Stichting Rugvin

Brengt u letterlijk en figuurlijk dichterbij de kennis en bescherming van walvissen, dolfijnen, bruinvissen en hun ecologie.

Bescherming van:

Bruinvissen, dolfijnen en walvissen in alle oceanen, zeeën en rivieren.

Actief in:

Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Portugal/Azoren en Zuid-Afrika.

Logo website

Stichting Rugvin (opgericht in 2007) levert een bijdrage aan het ontrafelen van de nog zeer onbekende en veranderende mariene ecologie van de walvisachtigen in nationaal en internationaal verband. Dit doen we door veldonderzoeken en met hulp van ons internationale netwerk. Zo vergroten we de kennis over walvisachtigen en hun mariene leefgebied en daarmee ook de bescherming van de walvissoorten en dat leefgebied. Stichting Rugvin deelt haar kennis door communicatieve activiteiten zoals lezingen, website, sociale media, cursussen en safari’s op het water.

7. Mensen genieten van geluid en beeld bij Studio Bruinvis F. Zanderink website

Mensen genieten van het geluid en beeld bij Studio Bruinvis

Wat zijn de bedreigingen?

Verstoring, vervuiling, overbevissing zijn de bedreigingen van alle zeeën, oceanen en rivieren en daarmee ook van alle walvisachtigen. Daarnaast bestaat er nog steeds de directe jacht en bijvangst van walvissen, dolfijnen en bruinvissen, terwijl walvisachtigen juist een belangrijke rol spelen bij het afremmen van klimaatverandering en behoud biodiversiteit. Het wereldwijd ontbreken van deze kennis, goede wetgeving en controle maakt de aanpak extra moeilijk.

Wat is onze aanpak?

Door middel van eigen internationaal onderzoek op zee en in het laboratorium en het organiseren van cursussen, lezingen, workshops, gebruik van (sociale) media, lobby en schrijven van wetenschappelijke bijdragen, dragen wij zoveel mogelijk bij aan de kennisvergroting van de rol die walvisachtigen t.a.v. klimaatverandering en behoud mariene biodiversiteit spelen. Een belangrijke component hierbij is ons programma de “Whale Poo Ambassadors.

Wat zijn de resultaten?

Airborne-Drones-Catch-Exact-Moment-Magnificent-Blue-Whale-Makes-a-Poo_1-x (1)

Walvispoep

GlobeGuards_Logo_Icon_Walvis

Niets voelt zo goed als na een “Walvispoep”-workshop door andere walvisonderzoekers toegejuicht te worden.

Frank Zanderink

GlobeGuards_Logo_Icon_Walvis

Meer weten?

E-mail:

rugvinfoundation@gmail.com

Contactpersoon:

Frank Zanderink

GlobeGuards_Logo_Icon_Schild